• Zwangerschapsbegeleiding


  De cursus wordt gegeven door een gediplomeerd oefentherapeut Mensendieck en bestaat uit 4 lessen van 45 minuten. De start van de cursus vindt plaats in de laatste periode, ongeveer vanaf de 30ste week, van je zwangerschap.

  Er wordt gewerkt aan een goede lichaamshouding, de basis van oefentherapie Mensendieck. Met een goede houding kunnen klachten zoveel mogelijk voorkomen worden.

  Door bewust te oefenen krijg je inzicht en controle over je lichaam. Je leert bepaalde spiergroepen die tijdens je zwangerschap en bevalling belangrijk zijn bewust aan te spannen of juist te ontspannen.

  De ontspannen manier van ademen in het dagelijks leven wordt doorgenomen. En ook worden ademhalingstechnieken geoefend die gebruikt kunnen worden tijdens het opvangen van de wee├źn en tijdens het persen.

  Omdat het een individuele cursus is, is er alle tijd om op jouw vragen en wensen in te gaan. Daarnaast is het voordeel dat je niet aan een bepaalde dag of tijd vast zit omdat de afspraken in overleg met jou gepland worden.

  Er bestaat ook de mogelijkheid om zelf aan te geven hoeveel lessen je wilt. Als je al eens bevallen bent wil je misschien alleen het een en ander herhalen in een paar lessen. Dit kunnen we in overleg afspreken.

   

 • Zwangerschapsmassage

 • Zwangerschapsbegeleiding

 • Ontspanningstherapie