• Zwangerschapsmassage


  Het ondergaan van een zwangerschapsmassage heeft vele voordelen zowel voor de aanstaande moeder als voor het ongeboren kindje.
  Je regelmatig laten masseren tijdens je zwangerschap is niet alleen heel ontspannend maar bevordert ook de aanmaak van zwangerschapshormonen die een bijdrage leveren aan een optimaal verloop van de zwangerschap.

  Massage reduceert de aanmaak van stresshormonen en stimuleert de aanmaak van endorfines, deze hebben een pijnstillende werking.

  Andere voordelen van zwangerschapsmassage:

  Massage ontspant de zwaar belaste spieren van de zwangere vrouw.
  Massage verbetert de doorbloeding, met als resultaat een betere aanvoer van zuurstof en voedingsstoffen, ook de placenta heeft hier voordeel van.
  Door de betere doorbloeding houdt het lichaam minder vocht vast en kan het hoofdpijnklachten en spierkrampen verminderen.
  Massage geeft een algeheel gevoel van welzijn wat fysiek en mentaal ondersteunend werkt tijdens de zwangerschap.

  In de praktijk kun je terecht voor een zwangerschapsmassage op een speciaal door verloskundigen en gynaecologen ontwikkelde massagetafel waarop de zwangere vrouw gewoon op haar buik kan liggen. Dit komt omdat de tafel ter hoogte van de buik een uitsparing heeft, de buik wordt ondersteund door een buikband. Het is een zeer ontspannen houding waarbij het gewicht van de buik even niet meer gevoeld word.
  Tijdens de massage wordt de hele achterzijde van het lichaam gemasseerd:  de rug, schouders, nek, armen, handen, benen en voeten. Je kunt je ondergoed gewoon aanhouden en je wordt helemaal toegedekt met een grote doek. De massage duurt 50 minuten en is te boeken vanaf week 13 in je zwangerschap.    

 • Zwangerschapsmassage

 • Zwangerschapsbegeleiding

 • Ontspanningstherapie